Beoordeel zelf de kwaliteit van een webshop. Hieronder volgt een samenvatting van wat we tot nu toe behandeld hebben, inclusief wat extra tips.
De kwaliteit van een webshop is zonder een beoordelingssite ook zelf te beoordelen. U kunt namelijk uw ogen zelf ook goed de kost geven. Bij het bezoeken van een webshop kunt u zien of er op de website een KvK-nummer vermeld is, zijn alle contactgegevens zoals een telefoonnummer ook duidelijk aanwezig? Zijn er reviews van klanten of klantervaringen te lezen die enigszins up to date zijn? Valt er op internet iets te lezen over de geschiedenis van de webshop of de eigenaar van de webshop?
Ook duidelijke afbeeldingen en goede onderschriften bepalen de kwaliteit van de webshop. De klant wil immers wel goed kunnen zien welke producten hij kan kopen en van wat voor materialen een trui bijvoorbeeld gemaakt is. Ook wasvoorschriften zijn terug te vinden in de omschrijving van bijvoorbeeld kleding.
U wordt duidelijk geïnformeerd over de wijze van betaling en afronding. De betalingswijze wordt duidelijk genoemd evenals dat u een betalingsbevestiging toegestuurd kunt krijgen per e-mail. Na het betalen van diverse artikelen is het vaak al mogelijk om uw pakket te volgen. Consumenten ontvangen graag een bevestiging na het betalen zodat ze zeker weten dat ze de artikelen betaald hebben en dat de artikelen onderweg zijn.
De eigenaar of het personeel achter de webshop zou voldoende bereikbaar moeten zijn voor vragen over bijvoorbeeld betaling, verzending en inkomende voorraad. Ook is er een duidelijk e-mailadres aanwezig op de website en zijn er tijden overdag genoemd waarop er altijd een telefoon opgenomen kan worden, mochten er klanten bellen.
Voor uw eigen veiligheid is het van belang dat u een goed wachtwoord ontwikkeld. Net zoals pincodes, is het verstandiger wachtwoorden niet op de te schrijven of te delen met anderen. Wachtwoorden worden voor veel activiteiten online gebruikt. Voor toegang tot uw computer en internetaccounts, maar ook voor internet bankieren. Er is niet veel i
Steeds meer activiteiten gebeuren online. Niet alleen sociale activiteiten, ook internet bankieren, online aankopen doen en zaken doen via internet. Dit heeft allemaal risico's. U wilt natuurlijk niet dat iemand anders in het bezit is van uw wachtwoord. Daarom is het belangrijk dat u oplet welke gegevens u aan wie geeft.
Google vindt het belangrijk dat alle mensen die gebruik maken van hun dienst, dit op een veilige manier kunnen doen. Net zoals ze het belangrijk vinden om jongeren om te leren gaan met de veiligheid online en op internet. Hiervoor hebben zijn een aantal prioriteiten vastgelegd. Zo is de eerste prioriteit dat ouders en leerkrachten de middelen