Betrouwbaarheid

Is een website te vertrouwen? Wat zijn ervaringen met de bedrijven? Hoe werken beoordelingswebsites en online ervaringen?

Online ervaringen

Websites kunnen wel een heel mooi design hebben en beschikken over de mooiste visualisaties. Als consumenten of geïnteresseerden moeilijk aan adresgegevens of misschien zelfs alleen al een telefoonnummer kunnen komen, haken ze af. Vaak is te moeilijke tekst, een onoverzichtelijk ontwerp of te felle kleuren een probleem. Deze problemen zijn eigenlijk helemaal niet nodig. Het is ook mogelijk om een website te maken die laagdrempelig is, maar ook een mooie structuur heeft en qua ontwerp nog zeker een aantal jaar mee kan.

Een kwart van de Nederlandse bevolking ondervindt moeilijkheden

De titel zegt het al; 25% van de Nederlanders heeft moeite met het vinden van de juiste informatie op websites. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig bestaan er voor deze zeer diverse oorzaken ook goede oplossingen die gebruikt kunnen worden voor het toegankelijker maken van websites.

Toepasbare oplossingen

De websites van grote bedrijven worden vaak bezocht door een zeer uitgebreide doelgroep. Bijvoorbeeld de website van een telecombedrijf. Met een veelvoud aan klanten, wordt deze website dagelijks bezocht. Nu is het voor heel veel mensen in Nederland een noodzaak om een toepasbare oplossing te krijgen zodat zij ook beter gebruik kunnen maken van websites.  

Website werkt voor iedereen

Het zou niet mogen uitmaken welke browser consumenten gebruiken, of iemand slechtziend is of een motorische handicap heeft. Websites moeten in de tijd van meer digitalisering ook voorzien in de behoeften van deze groep met een handicap. Als websites beter toegankelijk worden voor iedereen, draagt dit ook weer bij aan een zeer positief imago en een veel grotere gebruiksvriendelijkheid.

Artikelen

Leeftijd

Categorie: Betrouwbaarheid / 20-08-2014 13:00

Hoe lang bestaat het bedrijf of de webwinkel? Hieraan kun je afleiden hoe betrouwbaar het bedrijf is.

Bedrijfscontinuïteit

De continuïteit van een bedrijf zegt iets over de waarde van het bedrijf. Een bedrijf dat al jarenlang een vaste speler is op de markt legt meer gewicht in de schaal dan bijvoorbeeld een

Lees meer...

Marktplaatsvermelding

Categorie: Betrouwbaarheid / 20-08-2014 12:58

Een vermelding op marktplaats kan diverse dingen opleveren. Marktplaats is de vraag- en aanbodsite voor de gewone consument, maar ook winkeliers kunnen op Marktplaats hun producten aan de man proberen te brengen. Marktplaats heeft hier namelijk Admarkt voor bedacht. Op deze pagina kunnen winkeliers hun waar aanprijzen zonder dat ze daarvoor i

Lees meer...

Keurmerken op website

Categorie: Betrouwbaarheid / 20-08-2014 12:52

Met een keurmerk op de website, of diverse keurmerken op de website kan men laten zien dat er een oog is voor de consument. Consumenten hechten namelijk veel waarde aan keurmerken en hoogwaardige kwaliteit. Door het verkrijgen van een keurmerk laat een aanbieder zien dat de consument het belangrijkste is op de website en niet het verkopen van

Lees meer...

Gerelateerde blogs
Kvk nummer controleren Sinds juli 2008 is het voor ondernemers verplicht geworden om ... Lees meer
Persoonlijke gegevens beschermen Steeds meer activiteiten gebeuren online. Niet alleen sociale ... Lees meer
Telefoonnummer controleren Websites kunnen wel een heel mooi design hebben en beschikken ... Lees meer
Goed wachtwoord kiezen Voor uw eigen veiligheid is het van belang dat u een goed wach... Lees meer