Hoe beoordelen?

Hoe beoordeel je een website, bedrijf of webwinkel online op kwaliteit?

Inhoud van de website

Hoe is het gesteld met de inhoud van de website? De informatie die voorhanden is moet een bepaald doel hebben. Wat is namelijk het doel van de website? Het doel moet goed uit de verf komen en mag zeker ook geen omwegen hebben. En bovenal; voelt de doelgroep zich ook aangesproken door de website? Daarnaast moet de informatie die geboden wordt relevant en zeker informatief zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Is de website gericht op de bezoeker? De bezoeker zou eigenlijk op zijn wenken bediend moeten worden bij aankomst op een website. Hiervoor dient de layout goed overzichtelijk te zijn en de navigatie van de knoppen moet duidelijk opgesteld zijn. Weet de klant waar hij naartoe moet als hij contact op wil nemen, een afspraak wil maken of een product wil kopen? Als de inhoud op actie gericht is, moet de navigatie hier ook naartoe leiden.

Ontwerp

In het ontwerp van de website worden als het ware alle aspecten van inhoud en gebruiksvriendelijkheid samen genomen. Het ontwerp kan zo dus de balans vormen. In het ontwerp wordt altijd de huisstijl weergegeven. De uitstraling van het design moet betrouwbaar overkomen op de klant. Het ontwerp kan heel bepalend zijn voor het verdere bezoek aan de website. Als de stijl en het gebruik van multimedia niet met elkaar in balans zijn, kan de consument of potentiële klant namelijk binnen enkele muisklikken op de website van de concurrent belandt zijn.

Technische aspecten

Hoe werkt de website op zich? Ondersteunen diverse browsers de website of is dat nog niet helemaal het geval? Hoe snel is de website geopend? Als klanten namelijk te lang moeten wachten, bezoeken ze net zo lief een andere website. Daarnaast is het van belang dat de site moet kunnen werken zonder fouten en foutieve links zijn al helemaal uit den boze.

Artikelen

Telefoonnummer controleren

Categorie: Hoe+beoordelen%3F / 20-08-2014 12:46

Websites kunnen wel een heel mooi design hebben en beschikken over de mooiste visualisaties. Als consumenten of geïnteresseerden moeilijk aan adresgegevens of misschien zelfs alleen al een telefoonnummer kunnen komen, haken ze af. Vaak is te moeilijke tekst, een onoverzichtelijk ontwerp of te felle kleuren een probleem. Deze problemen zi

Lees meer...

Kvk nummer controleren

Categorie: Hoe+beoordelen%3F / 20-08-2014 12:44

Sinds juli 2008 is het voor ondernemers verplicht geworden om hun KvK-nummer te vermelden op hun website. Het nummer moet duidelijk in beeld worden gebracht en er mag geen onduidelijkheid over bestaan dat het om het KvK-nummer gaat. Daarnaast is het sinds mei 2010 verplicht om het KvK-nummer te vermelden op alle schriftelijke correspondentie.

Lees meer...

Gerelateerde blogs
Persoonlijke gegevens beschermen Steeds meer activiteiten gebeuren online. Niet alleen sociale ... Lees meer
Leeftijd Hoe lang bestaat het bedrijf of de webwinkel? Hieraan kun je a... Lees meer
Telefoonnummer controleren Websites kunnen wel een heel mooi design hebben en beschikken ... Lees meer
Marktplaatsvermelding Een vermelding op marktplaats kan diverse dingen opleveren. Ma... Lees meer