Leeftijd

Geplaatst op: 20-08-2014

Hoe lang bestaat het bedrijf of de webwinkel? Hieraan kun je afleiden hoe betrouwbaar het bedrijf is.

Bedrijfscontinuïteit

De continuïteit van een bedrijf zegt iets over de waarde van het bedrijf. Een bedrijf dat al jarenlang een vaste speler is op de markt legt meer gewicht in de schaal dan bijvoorbeeld een bedrijf dat een nieuwe speler is en net komt kijken. Deze doorgewinterde spelers kennen vaak de markt door en door, maar zijn ook aan diverse veranderingen onderhevig. Door in te spelen op veranderingen in bijvoorbeeld de samenstelling van bevolking kunnen zij nieuwe behoeften snel in kaart brengen.

Vaste waarden

Bedrijven met een langere bestaansgeschiedenis kunnen ook putten uit vaste waarden die het bedrijf door de jaren heen overeind hebben geholpen. Deze vaste waarden zijn waarschijnlijk nog steeds verwerkt in de bedrijfsstrategie, want deze waarden leiden naar de kernwaarden van het bedrijf. Namelijk de reden waarom het bedrijf bestaat. Deze bestaansreden is verwoord in de missie en visie.

Innovaties zijn onmisbaar

Om een blijvende speler te blijven op een markt die dynamisch is, dienen  bedrijven steeds maar weer te moeten innoveren. Innovaties kunnen vele vormen aannemen. Te denken valt aan bijvoorbeeld totaal nieuwe producten, aangepaste producten of diensten, of misschien zelfs een aangepaste bedrijfsstructuur of het wisselen van posities van personeel. Innovaties kunnen op tal van gebieden aanwezig zijn.

Toevoer van kennis

Kennis moet in een bedrijf blijven vloeien om optimale resultaten te kunnen behalen. Bedrijven die zichtbaar gebruikmaken van diverse kennisgebieden en ook niet te schuw zijn om informatie van andere partijen aan te nemen, worden als betrouwbaar ervaren. Een vastgeroest bedrijf is namelijk een stilstaand bedrijf in de ogen van de consument.

Gerelateerde blogs
Gezin beschermen Google vindt het belangrijk dat alle mensen die gebruik maken ... Lees meer
Goed wachtwoord kiezen Voor uw eigen veiligheid is het van belang dat u een goed wach... Lees meer
Kvk nummer controleren Sinds juli 2008 is het voor ondernemers verplicht geworden om ... Lees meer
Telefoonnummer controleren Websites kunnen wel een heel mooi design hebben en beschikken ... Lees meer